onsdag den 20. august 2014

Åh hvilken sommer vi der havde....
Så er jeg tilbage i haven efter en laaang pause. Hvilken sommer vi der havde. Vi har siddet ude til langt ud på natten. Om dagen har der næsten været for varmt. Jeg kan se, at vi mangler skyggesteder i haven. Sådan er det, når ens have er næsten ny. Til næste år skal vi have sat solsejl op flere steder. I år har vi nøjedes med en stor markise og nogle parasoller.


Jeg nåede aldrig at vise jer mine fantastiske roser inden jeg drog på ferie. De vokser fantastisk og nogle af dem blomstrer endnu her i august måned. Her kommer de:Den første af mine roser som blomstrer er Splendens,
 som er en slyngrose. Jeg har plantet den op ad et stativ
for tre år siden. Den har fuldstændig dækket det. Den dufter
 fantastisk og meget kraftigt af myrra.
I knop

Splendens i sol.


Så kommer endnu en høj dame nemlig Blaiiri no 2, som har mild duft. Den bliver nemt en 3 - 4 meter høj. Den er ikke remonterende men den er den ene blomstring værd. Den har et stort blomsterhoved.


Tilføj billedtekst
Blaiiri no 2 fuldt udsprungetErinnerung an Brod


Jacques Cartier - stærk duft - remonterende. Den blomstrer faktisk nu (august)
Dronningen af Danmark. Stærk duft, tæt busk.William Shakespeare

Maiden's blush - frisk og kraftig duft.

Maiden's blush

Purity, skrøbelige blomster. Mælkehvid med gul kerne. Den klatrer lystigt op ad mit espalier.


Breeze hill - den er blevet min favorit. Den dufter kraftigt og er utrolig smuk og spændende. Jeg kan næsten ikke sige farven for den skifter fra time til time næsten.fersken, gul, lyserød...sådan cirka:-) Den har tunge hoveder og er bodoir-agtig i sit udtryk.

Sidst men ikke mindst: Teasing Georgia, som stadig blomstrer og vokser. Den er så flot. Duften er mild. Her i en lidt vild sammenblanding med løvefod....

....og storkenæb.

Jeg kan godt lide kulturplanterne i haven men der er også plads til andre mere vilde indslag. Jeg er ikke meget til en friseret have. Det tæmmede med det vilde klæder hinanden.

Der er heldigvis tid og plads til fodbold i min have. Roserne mister nogle gange en gren men pyt. Ingen kommentarer:

Send en kommentar